Μουσικές Δράσεις

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΙΣ  ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ  ΕΦΤΙΑΞΑΝ  ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Τις ταινίες μικρού μήκους που έφτιαξαν  κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο μάθημα της μουσικής παρουσιάσαν τα παιδιά στην αποχαιρετιστήρια τους τελετή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 
Τα παιδιά, χωρισμένα σε 7 ομάδες, είχαν γράψει την ιστορία, την είχαν μετατρέψει σε γραφή σεναρίου,  είχαν μοιράσει ρόλους, έπαιξαν κατά τη κινηματογράφηση, βοήθησαν στα σκηνικά, έκαναν το μοντάζ στο μάθημα της πληροφορικής, έβαλαν τη μουσική (μετά από συζήτηση και με το μουσικό για το ύφος της κάθε ταινίας) και -βέβαια- απέσπασαν ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!!




----------------------------------------------------------------------


"Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΜΠΟΥ".
 ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ  ΤΗΣ Γ΄1 ΤΑΞΗΣ 
Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011, η Γ΄1 τάξη του σχολείου μας παρουσίασε σε δραματοποιημένη μορφή κείμενα από το βιβλίο του Ρόμπερτ Φίσερ "ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει ..μπου".         
 Η παράσταση ήταν το τελικό στάδιο ενός προγράμματος φιλαναγνωσίας που ξεκίνησε από το μέσον της σχολικής χρονιάς και περιελάμβανε (εκτός από την ανάγνωση των κειμένων) δράσεις όπως η συζήτηση και συγγραφή σκέψεων 
των παιδιών για το θέμα της διαφορετικότητας (που πραγματεύεται το βιβλίο), η επιλογή από τους μαθητές -ύστερα από ειδική διαδικασία-  μουσικής πλαισίωσης της ανάγνωσης, η κατασκευή μασκών για την δραματοποιημένη παρουσίαση των κειμένων, η ζωγραφική σχετικών ταμπλό, η χορωδιακή απόδοση τραγουδιού ειδικά γραμμένο για το κείμενο κ.α.
Τα παιδιά στην παράσταση τα πήγαν καταπληκτικά ενθουσιάζοντας μαθητές, γονείς και δασκάλους!


------------------------------------------------------------------


ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ  Π.Κ. ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ



Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο έδωσε τη Δευτέρα 30 Μαΐου η χορωδία του σχολείου μας, στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Στη συναυλία ερμηνεύθηκαν γνωστά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου από τη χορωδία μας και τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Πρατσινάκη ο οποίος προσφέρθηκε με χαρά να βοηθήσει σε αυτή τη μουσική μας δράση.


                                        Κώστας Πρατσινάκης
Στη συναυλία η οποία είχε μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς προσέλευσης όσο και από πλευράς ανταπόκρισης του κοινού, ερμηνεύθηκαν τραγούδια όπως τα: "Μια καλημέρα είν' αυτή", "η Τζαμάϊκα", "Σ΄ακολουθώ", "10 παλικάρια", "Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει" κ.α.
Τα παιδιά, ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις μιας τέτοιας εμφάνισης και διακρίθηκαν για τη συνέπειά τους,
τη συγκέντρωσή τους, τη μουσικότητά τους και την όμορφη παρουσία τους.
Την εκδήλωση κάλυψε ειδησεογραφικά η Δημοτική Τηλεόραση TV 100 ενώ κολακευτικά σχόλια γι' αυτήν, αναφέρθηκαν σε εκπομπές του ραδιοφωνικού πολιτιστικού σταθμού "9.58". 



Για τη συναυλία μας είχαν αναρτήσει δελτία τύπου πολλοί ενημερωτικοί ιστότοποι όπως:



και πολλοί άλλοι.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Μουσικές Δράσεις στο Σχολείο μας

"ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ"

Περί το 1874, ο σημαντικότατος Ρώσος συνθέτης Μόδεστος Μουσόρσκι με αφορμή τους πίνακες του Βίκτωρ Χάρτμαν εμπνεύσθηκε και συνέθεσε τις "ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ".
Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας (Δ΄1, Δ΄2) ακολούθησε την αντίστροφη πορεία και έκανε τις δικές της ζωγραφιές ακούγοντας για 5 μαθήματα αυτό το μουσικό έργο του Μουσόρσκι.
Τα παιδιά ζωγράφισαν ατομικά, ομαδικά, με αφηρημένο και μη τρόπο.
Στο τέλος, οι ζωγραφιές αναρτήθηκαν στην αίθουσα υποδοχής του σχολείου συνοδευόμενες από πανώ με ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό τόσο για τη σύνθεση του Μουσόρσκι όσο και για αυτόν τον ίδιο το Ρώσο συνθέτη που για πολλούς θεωρείται το ίδιο σημαντικός με τον Τσαικόφσκι.
Οι ζωγραφιές έγιναν στο μάθημα της μουσικής αλλά βοήθησαν με τις υποδείξεις και την επίβλεψή τους και οι καθηγήτριες των Εικαστικών Λία Καζάκου και Μαρία Μυστακίδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ







ΜΟΥΣΙΚΗ "ΚΑΤΑΛΗΨΗ" - ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ Ε΄2 
ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου το Ε΄2 " κατέλαβε" το σχολείο με τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Στην αρχή έγραψε και κρέμασε πανό στους χώρους υποδοχής του σχολείου με τη βιογραφία του Γιάννη Μαρκόπουλου.





η είσοδος του σχολείου με το πανό που ενημερώνει για το τί πρόκειται να...επακολουθήσει

Πριν την πρωινή προσευχή υποδέχθηκε τα παιδιά με ένα c.d.  με τραγούδια του συγκεκριμένου συνθέτη το οποίο ακουγόταν σε όλο το σχολείο.

τα πανό ήταν σε διαφορετικά σημεία και αριθμημένα ώστε σαν παιχνίδι τα παιδιά να ψάχνουν να βρουν τη συνέχεια της βιογραφίας

Τη δεύτερη ώρα έβγαλε την ώρα του μαθήματος (!) όλα τα τμήματα από τις τάξεις για να ακούσουν το τραγούδι "ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΛΟΓΙΑ" που τραγούδησε όλο το τμήμα σαν χορωδία.

                                ένα από τα πανό με τη βιογραφία του Γιάννη Μαρκόπουλου

Σε κάθε διάλειμμα έκανε εκφωνήσεις στον αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό του σχολείου, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου τα οποία ακουγόντουσαν με μεγάφωνα στην αυλή.


Το αφιέρωμα αυτό ήταν το πρώτο από τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Σειρά έχει το Ε΄1 με τι συνθέτη που αυτό διάλεξε.