Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Μικρές ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά του Δ΄2 ακούγοντας Ντβόρζακ

Μικρές ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά του Δ΄2 ακούγοντας το δεύτερο μέρος από την 8η Συμφωνία του Τσέχου συνθέτη Ντβόρζακ (1841 - 1904):
1η μικρή ιστορία:
"Ήταν μια αρκούδα που ήταν στο δάσος και έψαχνε μέλι. Κόντευε μεσημέρι και πεινούσε πολύ. Πήγε στο δέντρο με το μέλι και έτσι που άπλωσε το χέρι της βγήκαν οι μέλισσες και την τσίμπησαν. Είχε αρρωστήσει. Μετά μεταμορφώθηκε σε άνθρωπο και έφυγε από το δάσος"

2η μικρή ιστορία:

"Μια φορά ήταν ένα παιδί που ζούσε με τη μητέρα του. Δυστυχώς η μητέρα του σκοτώθηκε σε τρομερό δυστύχημα. Το παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους και στεναχωριόταν όταν έβλεπε τη φωτογραφία της μητέρας του. Ένας πεινασμένος λύκος κυνήγησε τον μικρό.Ευτυχώς όμως το παιδί βρήκε ένα κάρο και ξέφυγε. Το παιδί χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού και ο ιδιοκτήτης τον φιλοξένησε για λίγες μέρες. Όταν μεγάλωσε έγινε λοχαγός γιατί όταν θέλεις κάτι το καταφέρνεις πάντα."

3η μικρή ιστορία:

"Ήταν κάποτε ένα κοριτσάκι που έκανε πατινάζ σε μια παγωμένη λίμνη. Κάποια στιγμή το κοριτσάκι έπεσε κάτω αλλά ξανασηκώθηκε. Τότε βρέθηκε σε ένα παλάτι όπου κι έγινε πριγκίπισσα. Βρήκε έναν πρίγκιπα και χόρεψαν. Κάποια στιγμή πήγε εκεί μια κακιά μάγισσα και μεταμόρφωσε τον πρίγκιπα σε σκύλο. Η πριγκίπισσα στεναχωρέθηκε αλλά ήρθε μια νεράιδα και τον έκανε και πάλι πρίγκιπα. Από τότε οι δυό τους έζησαν μαζί ευτυχισμένοι και έκαναν πολλά παιδιά." 

4η μικρή ιστορία:

"Μια φορά ήταν μια ορχήστρα που έπαιζε ένα βράδυ στο Μέγαρο και δεν είχε εξασκηθεί. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος. Ο μαέστρος τούς καθοδηγούσε  αλλά αυτοί δεν ήξεραν τί να παίξουν και έπαιζαν  ό,τι να'ναι και οι άνθρωποι γελούσανε. Στο τέλος όταν τελείωσαν μαζεύτηκαν πολλά λεφτά, τόσα για να βοηθήσουν "το χαμόγελο του παιδιού", τα φτωχά και μικρά και μεγάλα παιδιά."

5η μικρή ιστορία:

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ήλιος και τον ήλιο τον λέγανε Μίλι. Και όμως, ξαφνικά ακούστηκε το χόρτο που έκανε μια αταξία αλλά ήρθε ο Ουρανός και το μάλλωσε. Μετά ήρθε ο ήλιος και το μάλλωσε κι αυτός αλλά μετά ήρθε μια γλυκιά νεράιδα που μάλλωσε τον ήλιο που μάλλωσε το χόρτο.
Και έτσι τελειώνει το παραμύθι."


 
 ακούστε τη μουσική του Ντβόρζακ από την οποία τα παιδιά σκέφτηκαν τις ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου